ORAN'dan Projeye 400 bin liralık destek

Sivas Belediyesi'nin 'Akıllı Durak' projesi ORAN'dan 400 bin lira hibe almaya hak kazandı.

Sivas Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl şehir merkezinde ilk örnekleri hayata geçirilen 'Akıllı Durak' projesinin mahallelerde de yaygınlaştırılması için önemli bir adım atıldı.

Bilgilendirme ekranları, akıllı telefon ve engelli araç şarj istasyonları, karekod ve 'Otobüsüm Nerede' uygulaması gibi birçok teknolojik yeniliği bünyesinde barındıran akıllı duraklar için yapılan başvuru, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından kabul edildi. Toplamda 150 adet yeni durak için 709 bin lira bütçe ön görülen projenin 400 bin lirası ORAN tarafından karşılanacak.

Başarılı projeler arasında kendine yer bulan 'Akıllı Durak' projesi için Valilik Toplantı Salonu'nda Vali Davut Gül, Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca, ORAN Genel Sekreteri Ahmet Emin Kilci ve protokol üyelerinin katılımıyla imza töreni düzenlendi.

Toplu taşıma araçlarının izlenmesi için gerekli alt yapının oluşturulması ve toplu taşıma kullanan vatandaşların mobil sistemleri kullanarak zamandan tasarruf etmelerinin sağlanması amacıyla 150 adet akıllı durak kurulması amacıyla ORAN tarafından sağlanacak 400 bin lira hibe için Vali Gül, Başkan Vekili Karaca ve ORAN Genel Sekreteri Kilci tarafından protokol imzalandı.

Güncelleme Tarihi : 11.07.2018